HTML

Esküvő - avagy éljük túl a szervezést!

Mit csinál az ember, ha nincs pénze esküvőszervezőre? Megszervezi saját maga. Igen ám, de hogy kezdjünk neki? Nem veszünk el a szolgáltatók tengerében? Mivel egy épkézláb oldalt se találtam ahol tényleg leírnak mindent egytől egyik, így megosztom veletek én hogyan csinálom.

Friss topikok

Linkblog

Helyszín 2.

2011.11.07. 12:54 hegereka

Drága Olvasók!

Eddig nem sok előrelépés történt az esküvő kapcsán. A suli és az álláskeresés egyre inkább lefoglalja minden időmet, leginkább arra a következtetésre jutok, hogy a kettő nem összeegyeztethető, ha az ember lánya nem arra a településre (jelen esetben 250 km-rel arrébb) jár suliba, ahol lakik.

Más:

Találtunk új még egy helyszínt, aminek nagyon örülök. Máris kifejtem miért.

Az nr.1. helyszín (azüdülő) kb. 2 hónapja nem válaszolt egy emailkémre, ami nagyon felbosszantott, mivel én vagyok, akitől a nagy zsét kapják/kapnák/, így a minimum, hogy komolyan veszik a dolgukat. Ennek eredménye képpen elkezdtünk más helyszín után nézni. H falujában pont nyáron fejezték be a "kultúr" (gyengébbek kedvéért:kulturális és művelődési ház) felújítását. Ha már ott voltunk, gyorsan két-három telefon, mikor-hol-ki tud minket és a csodafényképezőt beengedni? Na szóval voltunk ott és nem rossz, őszintén nem rossz. 

Van egy előtér, onnan nyílik két oldalt 3 kisterem és a mosdók. Ezek felújítva, új burkolás, új nyílászárók, új mosdók. Tuti mindegyik és van mozgássérült WC, ami megkönnyíti a nagy szoknyával, abronccsal a mozgást. Sajnos a kistermeket nem tudják kiüríteni, így azokat nem kaphatjuk meg. A belső nagy teremben kényelmesen elfér 150-160 ember, ennyire van asztal és szék, azok amiket a képeken láthattok. Egy bibi, hogy mivel a székek fekete és bordó színűek, teljesen bizonyos, hogy székszoknya alá rejtjük őket. Mivel ez így nem illik a tervezett színkoncepcióhoz.                                                           

A belső teremben csak a nyílászárókat cserélték, a terem bal oldalán van 3 kijárat a teraszra. Mint látjátok van egy két lépcsős nagy színpad, felette/mögötte? van két öltöző külön mosdóval, így ez lenne az ara-férj búvóhelye, átöltözési lehetősége és egyéb más huncutságokra alkalmas helye. A bibi, hogy a színpadra iszonyat kicsi és meredek lépcsők vezetnek fel. Még nem tudom, hogyan hasznosíthatnánk a színpadot. Mégse kéne üresen hagyni. Másik csodálatos dolog, hogy kert, ahol lehetőség szerint lehetne polgáti szertartást tartani, már azért is, mert a látrányi polg.hiv. befogadóképessége a nappalinkéval vetekszik, így ez kizárt és teljességgel lehetetlen, hogy bezsúfoljunk oda 120-130 embert. Azt meg mégse mondom, hogy álljatok sorba és minden 5. ember bejöhet, a többieknek 20 perc pihenő!? Nekem tetszik a kert, vannak kintre való székek is, állni se kell, van egy betonozott rész, ahova lehetne egy kis sátrat rakni az akv-nak (anyakönyvvezető), meg ne ázzon a kódex!

És most a pro és kontra:

Pro: Olcsóóóó (50.000Ft), közel van (kb. 100 méter a családi fészektől), van kert (a fák díszítése igen megmozgatta a fantáziámat!), felújított (már amennyire), minden papírozva történik.

Kontra: Nekünk kéne utána kitakarítani (bár ez gondolom némi-nemű magyar egység hatására megoldódna), mivel nagyobb a díszítésre több pénzt kell szánni, kéne székszoknya, az előteret csak este 10 után lehetne díszíteni, mert addig van foglalkozás (bár addig lehet változik a menetrend), a legnagyobb kontra: nincs kaja hozzá, tehát kell fogadnunk egy cateringest! Erre van már jelölt, jövő héten ha minden igaz kapunk árakat is de kb.2500-3000 Ft/fővel számolunk, ez svédasztalra vonatkozik.

 Nem sokan versenyeznek érte, azt mondták ráérünk előtte 1-2 hónappal lefoglani, ami egy vitz! Mert hát ha nincs hely, nincs időpont, ha nincs időpont, nincs semmilyen más szolgáltató sem, ha nincs szolgáltató, nincs esküvő, ha nincs esküvő, akkor para van! Tehát legkésőbb tél végére ki kell fundálni mikor és hol legyen, és rögtön lefoglalni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvohegereka.blog.hu/api/trackback/id/tr713360836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása